keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Huimaavien korkojen viehätys

MIRJA TERVO: Huimaavat korot - Luksuskenkien vaarallinen viehätys, Atena 2010




Ovatko korkokengät kulkuväline, statussymboli vai seksikkyysmittari? Mitä vääntyneet varpaat kertovat omistajastaan tai kenkämuodin vaihteluista? Entä kun kengät on pakko palauttaa, koska niihin ei oikeasti ollutkaan varaa?

Mirja Tervo työskenteli yli vuoden newyorkilaisessa ylellisessä kenkäsalongissa, jossa halvimmat korot maksoivat 500 dollaria. Omakohtaisessa kirjassaan hän raottaa verhoa luksuskenkäkaupan kulisseihin ja kenkämyyjän arkeen, johon kuuluu niin hienostunutta hajuveden tuoksua kuin sukkamehua ja liikavarpaitakin. Jokainen nainen haluaisi sopivat korot, ja kenkämyyjän tehtävä on selvittää mistä kenkä puristaa.

Lainatessani kirjan ajattelin sen olevan samantyylinen kuin Paholainen pukeutuu Pradaan, mutta yllätyin positiivisesti. Sen lisäksi, että Tervo kertoo hauskasti herkullisia tarinoita niin asikkaista kuin kollegoistaan, hän erittäin monipuolisesti ja analyyttisesti selvittää kenkien historiaa, brändejä, muotia jne, olematta kuitenkaan liian tieteellinen tai tylsä.

Huimaavat korot tajoaa huikean näköalan kenkämaailmaan ja sen kiihkeisiin sesonkeihin. Tervo tarkastelee salonkielämää kaiken nähneen salonkimyyjän kyynisyydellä mutta myös etnologin avoimella kiinnostuksella. Kirjaa lukiessa saa nauraa ja itkeä, pudistella päätään epäuskoisena sekä miettiä muodin, rahan, ulkonäön ja statuksen valtaa naisen elämässä. Erittäin mielenkiintoinen kirja myös niille, joille Manolo Blahnik ja Christian Louboutin eivät (vielä) sano mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!