torstai 24. kesäkuuta 2010

Polkupyörällä


Pitkänmatkan pyöräily näyttäisi olevan reitinvalintaa, säätä, pukeutumista, pyörän ja ajajan huoltoa, kommelluksia, kärsivällisyyden koettelua ja lopulta itsetuntemuksen kasvua.
Osmo Soininvaara on kokenut pyöräilijä. Hän matkasi Suomesta Nizzaan kevyin varustein, mukana oli ainoastaan kahdeksan kiloa painava reppu. Soininvaaralle pyöräily tarkoittaa hidasta, lempeää matkantekoa. Kirja innoittaa pitkänmatkan pyöräilyyn ja sisältää matkavinkkejä karttoineen ja reittisuosituksineen. Soininvaara myös kommentoi matkakertomuksen lomassa eurooppalaista maatalouspolitiikkaa, liikenneratkaisuja, rakentamista ja energiapolitiikkaa.
Kysymykseen Mitä teit Nizzassa, Soininvaara vastaa En juuri mitään. Matkan tarkoitus ei ollut päästä Nizzaan, itse matka oli tarkoitus.
Soininvaara ajoi matkansa maantiepyörällä reppu selässä, Matti Rämö taas polki 40 kilon kuorman kanssa Euroopan halki Pohjois-Afrikkaan. Soininvaara yöpyi hotelleissa ja söi ravintoloissa, Rämö harrastaa varsinkin Euroopan puolella telttailua ja eväsruokailua. Maantieteilijänä Rämö kertoo paljon reittinsä varren olosuhteista aina vuoristoista Saharan suolatasankojen kuumuuteen. Hänen matkantekoonsa liittyi paljon hankaluuksia pyörän kunnon kanssa.
Uudessa kirjassaan Rämö on kertonut pyöräilystään Intiaan.

Muita pyöräilykirjoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!