torstai 22. huhtikuuta 2010

Pingviinit seikkailevat kevään kuvakirjoissa

Tänä keväänä on ilmestynyt useampikin pingviiniaiheinen kuvakirja. Irlantilaiselta kuvittajalta ja kirjantekijältä Oliver Jeffersiltä on nyt suomennettu ensimmäinen kuvakirja nimeltään Löytöpingviini. Kirja kertoo pojasta, jonka kotiovelle ilmestyy yllättäen pingviini. Poika olettaa, että pingviini on eksynyt, joten kumppanukset aloittavat matkan kohti Etelänapaa. Mutta onko asia todella näin, se selviää, kun luet kirjan! Kirjan kuvitus on hellyttävän yksinkertaista. Tikkujalkainen poika ja pullea pingviini ovat suloinen parivaljakko.

Saksalaiselta kielialueelta on suomennettu tänä keväänä Claudia Stöcklin kuvakirja Ystäviä aina. Kirja kertoo possusta ja tämän ystävästä herra Intomielestä, joka on maailman paras eläinten valokuvaaja. Tällä kertaa kuvausmatka suuntautuu Etelänavalle. Kun herra Intomieli kuvaa pingviinejä, ystävystyy possu pienen pingviininpoikasen kanssa. Possusta uusi leikkikaveri on niin kiva, että se salakuljettaa pikku pingviinin kotiinsa. Mutta viihtyykö Pingiksi ristitty pingviinin poikanen possun luona? Claudia Stöcklin herttaisissa mutta samalla myös luonnontieteellisen tarkoissa kuvissa on tutkittavaa pitemmäksikin aikaa.

Englantilaiselta lastenkirjailija Gillian Shieldsiltä on myös tänä keväänä suomennettu pingviiniaiheinen kuvakirja Henri lähtee lomalle. Se kertoo pienestä pingviinipojasta, jota aina palelee. Ei auta lapaset, ei myssy. Eräänä kauniina päivänä Henrin kotirantojen ohi lipuu laiva, josta pikku pingviini saa idean lähteä lomalle paratiisisaarelle. Saarella on kaunista ja kuumaa… Jääkö Henri lopullisesti lomasaarelle vai palaako vielä kotiin? Kirjan on kuvittanut lontoolainen Rosie Reeve, jonka värit hehkuvat mehukkaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!