perjantai 30. huhtikuuta 2010

Mikä ihmeen seutuvaraus?

Asiakkaille on joskus (ihan ymmärrettävästi) epäselvää, mikä ero on seutuvarauksella, varauksella ja kaukolainalla.

Seutuvaraus tarkoittaa mahdollisuutta varata mistä tahansa Aalto-kirjastosta hyllyssä olevaa aineistoa, ja noutaa se omasta lähikirjastosta. Voit myös palauttaa tällaisen lainan lähikirjastoosi. Varattu aineisto kulkee kirjastojen välillä kerran viikossa, Äänekoskelle kirjat saapuvat maanantai-iltapäivisin.

Jos varaat oman kirjastosi lainassa olevaa aineistoa, on kyseessä perinteinen varaus, jonka voit noutaa aineiston palauduttua. Voit varata myös kirjaston hyllyssä olevaa aineistoa, jos haluat varmistaa että saat sen itsellesi: tätä kutsutaan hyllyvaraukseksi.

Kaikkia näitä varauksia voit tehdä verkkokirjaston kautta, joten se onnistuu kätevästi myös omalta kotikoneelta. Kirjastosta saa verkkokirjaston käytön mahdollistavan salasanan. Kaikki varaukset maksavat 1 e/kpl. Saapuneesta varauksesta ilmoitetaan sähköpostilla, tekstiviestinä tai kirjeenä valintasi mukaan.

Kaukolaina tarkoittaa kirjaston välityksellä tilattavaa aineistoa muista kirjastoista: voimme tilata tarpeen mukaan vaikkapa Helsingin kirjastosta kirjan jota ei Aalto-kirjastoista löydy lainkaan. Kaukolainan maksu vaihtelee riippuen lähettävän kirjaston lähetyskuluista ym.

Muistathan myös, että jos Äänekosken kirjaston toisessa toimipisteessä on hyllyssä haluamasi kirja, saat sen ilmaiseksi kuljetukseen haluamaasi kirjastoon Äänekoskella.

Nämä ovat palveluja, joita kannattaa hyödyntää! Lisätietoja varaamisesta ja kuljetuksista saat kirjastoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!