tiistai 13. huhtikuuta 2010

Mari Mörö puutarhassa

Mihin puutarhanhoidossa käytetään pölynimuria ja moottoriöljyä? Tietysti samaan kuin mäntysuopaa, eli kirvojen torjuntaan. Mari Mörön kolmessa puutarhakirjassa kerrotaan täydellisesti puutarhanhoitoon hurahtaneen ihmisen riemukkaasta touhuamisesta kasvien parissa. Kyse ei ole mistään pienimuotoisesta näpertelystä vaan Mörö on omistautunut puutarhanhoidolle intohimoisesti.
Kirjassa Melkein kaikki itää käydään läpi vuodenkierto puutarhurin näkökulmasta. Vuonna 2008 ilmestyneessä kirjassa Parhaat päiväni pihalla Mörö kertoo lyhyissä jutuissa humoristisesti luovasta puutarhanhoidosta. Hän on myös laatinut sadepäivän ratoksi lyhyen puutarhasanaston, jonka mukaan esimerkiksi Rimpula = edellisenä syksynä vähän ennen lumia istutettu kasvi, joka vastoin kaikkia oletuksia selviää talvesta, mutta jonka nimeä ei saata muistaa.
Mari Mörön uusimmassa kirjassa Vapaasti versoo mukaan tulevat myös eläimet. Koska kanalan aitaus ei ollut vielä valmis, Mörönperälle hankitut viisi kanaa joutuvat viettämään ensimmäisen yönsä vessassa, ja aamulla huomataan, että kanakin tietää mihin vessaa käytetään. Lampaitakin hankitaan pitämään rantaniityn kasvusto aisoissa. 

Mari Mörö, Melkein kaikki itää (Kirjapaja 2006)
Mari Mörö, Parhaat päiväni pihalla (Kirjapaja 2008)
Mari Mörö, Vapaasti versoo (Kirjapaja, 2010)

1 kommentti:

  1. Olipa mukavasti ja mukaansatempaavasti kuvailtu kirjoja. Heräsi halu lukea kirjat. Kiitos uudesta mukavasta palvelusta.

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan!