perjantai 6. toukokuuta 2011

Huumoria ja seikkailuja helppolukuisissa kirjoissa

Maailman pienin koira, chihuahua Sihis, seikkailee Harri István Mäen uusimmassa Sihis-kirjassa Sihis ja kummituskameli. Sihiksen oma kummitusperhe on juuri laskenut laivansa ankkuriin Pääkallopoukamaan ja odottelee talven tuloa, kun posti tuo hälyttäviä uutisia: kummituskameli on kadonnut Valittavan Aaveen autiomaassa. Minne kameli on joutunut? Piileekö kamelin katoamisessa jokin salaisuus? Sitä Sihis ja kummitusperhe lähtevät selvittämään. Kirja on taattua, kotimaista Keltanokka-sarjaa, jossa vaikeimmat sanat on tavutettu.


Kaverukset Lasse ja Maija lyövät jälleen viisaat päänsä yhteen Martin Widmarkin uusimmassa Lasse-Maijan etsivätoimisto –sarjan kirjassa Koulun arvoitus. Tällä kertaa joku levittää Vallilan kaupungissa väärennettyjä kympin seteleitä. Setelit ovat taitavasti tehtyjä, ja jäljet johtavat Vallilan kouluun, jonne on juuri hankittu uusi kopiokone. Kuka seteleitä jäljentää? Kaisa-opettaja, kouluterveydenhoitaja, talonmies vaiko itse rehtori? Lasse, Maija ja poliisimestari ovat jälleen selvittämässä visaista mysteeriä.


Teemu Saarisen Werneri-sarjaan kuuluva kirja Mummoni on pankkirosvo kertoo koulupoika Toukosta, tämän mummosta ja mummon parhaasta ystävästä Sennistä. Mummoa uhkaa vanhainkoti, mutta hän ei kohtaloonsa alistu, vaan ennemmin karkaa Toukon perheen Ladalla. Mukaansa mummo houkuttelee Toukon, ja Senni pelastetaan vanhainkodista. Ensin ryöstetään pankkeja Suomessa, mutta pian kolmikko siirtyy jo Ruotsin ja Norjan puolelle. Rosvot kohtelevat ryöstettyjä pehmein ottein: pankkien henkilökunta ja asiakkaat teljetään kassaholviin kahvin, pullan ja sanaristikoiden kera. Kuinka koplan mahtaa käydä? Mitä ryöstösaaliilla tehdään? Se selviää, kun luette tämän huumorintäyteisen kirjan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!