torstai 7. huhtikuuta 2011

Hersyvää koululaishuumoria

Tapahtuuko Ruojan kaupunginosassa yliluonnollisia asioita? Näitä selvittävät kaverukset Vallu ja Pate Tuula Kallioniemen kirjassa Valopäiden veljeskunta. Pojat uskovat, että heidän koulussaan on humanoideja, jotka aikovat viipaloida koulun, lastata ufoon ja kuljettaa ulkoavaruuteen. Koulu oikein vilisee epäilyttäviä tyyppejä: rehtori on selvännäkijä, kouluterveydenhoitaja on ihmissusi ja keittäjä on noita. Lisäksi koulussa majailee räyhähenkiä, kotitonttu, kummitus, enkeleitä ja keijuja.


Vallu ja Pate ovat myös erityisen kiinnostuneita kahdesta luokkansa tytöstä, Dianasta ja Helinästä, jonka on pakko olla keiju jo nimensäkin puolesta. Vallulla ja Helinällä synkkaa, mutta Pate ei saa Dianaa kiinnostumaan itsestään edes salaisella lemmenjuomalla.

Kirja on täynnä hersyvää huumoria, joka kutittaa taatusti nauruhermoja. Myös vauhtia riittää, kun Valopäiden veljeskunnalla on kädet täynnä työtä selvittäessään koulunsa yliluonnollisia tapauksia. Kirjan hauskasta kuvituksesta vastaa sarjakuvapiirtäjänä tunnettu Jii Roikonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!