maanantai 2. elokuuta 2010

Kaikki rakastavat John Lennonia

EVA DOZZI: Vihaan sinua John Lennon. Schildts. 2008


Eletään vuoota 1963. Ruotsalainen musiikinopiskelija Katja hankkii lisäansioita kerrossiivoojana ja kohtaa eräänä iltana omaan oksennukseensa sammuneen brittimuusikon, joka osoittautuu John Lennoniksi.

Katjan ja Johnin välille syttyy intohimoinen suhde, joka vie Katjan keskelle 60-luvun svengaavaa Lontoota. Elämä suositun rockmuusikon salaisena rakastajana ei ole helppoa, ei etenkään kun John osoittautuu mustasukkaiseksi ja väkivaltaiseksi päihteitten väärinkäyttäjäksi. Katja tulee raskaaksi, mikä ei ainakaan helpota suhdetta. Raju kuvaus kahdesta intohimoisesta ihmisestä, heidän rakkaudestaan ja vihastaan saa lukijan nauramaan, itkemään ja kärsimään yhdessä pariskunnan kanssa.

Lennonin kaksijakoista ja ristiriitaista persoonaa kuvataan romaanissa erittäin onnistuneesti. Myös Katja on vahva ja todentuntuinen persoona. Fiktion ja faktan raja hämärtyy ja lukija alkaa hämmästellä, miksei ole aiemmin kuullut Katjasta sanaakaan, onhan hän osallisena niin monen laulun syntyynkin! Lisäksi tarinaan nivoutuvat uskottavasti myös Brian Epsteinin ja Mark Chapmanin kaltaiset todelliset hahmot.

Romaani on erittäin sujuva ja otteessaan pitävä, suorastaan koukuttava. En tiedä, mitä todelliset Lennon-fanit tästä pitävät, mutta mielestäni kerrassaan mainio lukuromaani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!